Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg

Het Radboudumc heeft als eerste in Nederland een centrum specifiek voor kinderen met ernstige of meervoudige verwondingen. De uitkomsten voor een kind zijn beter als het wordt behandeld door een team van in kinderen gespecialiseerde zorgprofessionals, zoals o.a. de traumachirurg, kinderintensivist, kinderneuroloog, plastisch chirurg, kinderpsycholoog en verpleegkundig specialisten.

In Nederland is de zorg rond kindertrauma’s nog geen erkend specialisme, in de Verenigde Staten wel. Om de zorg in ons centrum op het hoogste niveau te krijgen werken we samen met het Cincinnati Children’s Hospital; een van de grootste kindertraumacentra in de VS. Uw steun kan het verschil maken voor onze jonge, dappere strijders.

Waarom doneren aan het Radboudumc Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg:

1. Gespecialiseerde behandeling:
Uw steun zorgt ervoor dat we kunnen inzetten op de nieuwste technologie voor o.a. pijnbestrijding, wondverzorging en reconstructieve chirurgie.


2. Psychosociale ondersteuning:
Traumatische ervaringen hebben niet alleen fysieke gevolgen, maar ook diepgaande emotionele en psychologische impact op kinderen én hun ouders. Met uw donatie kunnen we uitgebreide psychosociale programma’s opzetten, om de veerkracht en het zelfvertrouwen van deze kinderen te herstellen.


3. Onderzoek en innovatie:
We streven naar voortdurende verbetering van onze zorg en behandelingen. Uw bijdrage helpt ons om baanbrekend onderzoek te financieren dat gericht is op effectieve behandelmethoden van kindertrauma’s en kinderbrandwonden.


4. Voorlichting en preventie:
We geloven in het belang van bewustwording en preventie als het gaat om kindertrauma en brandwondenongevallen. Met uw donatie kunnen we voorlichtingsprogramma’s opzetten om ouders, scholen en anderen te informeren over risico’s, veiligheidsmaatregelen en hoe ze trauma kunnen voorkomen. Samen kunnen we levens redden en toekomstige tragedies voorkomen.

Maak het verschil en doneer vandaag nog aan het

Expertisecentrum Kindertrauma en -brandwondenzorg!

View all
€150 23-06-2023 | 11:36 Dankzij vaders inzet 4-5 mei herdenking 2023