L

Lopen voor buidelstoelen

Iedere knuffel een stap vooruit
Closed You can't donate anymore
from €8,890 (37%)

Wij zijn Erwin en Eva Peters en wij willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor comfortabele buidelstoelen op de NICU in het Radboudumc.

Ons verhaal

In juni 2021 zijn wij ouders geworden van Jeppe. Na een zwangerschapsduur van 32 weken werd Jeppe vrijwel direct na zijn geboorte opgenomen op de NICU in het Radboudumc. Nadat zijn situatie gestabiliseerd was werd hij overgeplaatst naar het streekziekenhuis om verder aan te sterken. Hier hebben wij de meerwaarde van een comfortabele buidelstoel mogen ervaren en zijn ervan overtuigd dat dit heeft geholpen bij de ontwikkeling tot het vrolijk en tevreden mannetje dat hij nu is. Wij willen dat alle ouders van een baby, ook op de NICU, de kans krijgen om comfortabel te kunnen buidelen. Dit is immers een van de weinige dingen die je kunt doen als ouder in deze spannende tijd.

Waarom?

Buidelen, het bloot op de borst van de vader of moeder liggen, is erg belangrijk. De baby wordt daarmee aangemoedigd om zelf te blijven ademen door de ademhalingsbewegingen van de ouders, door het kloppen van hun hart en hun warmte. Het is ook een van de weinige momenten dat ouders hun baby kunnen vasthouden. De rest van de tijd ligt de baby in een couveuse, omdat de baby het vaak nog niet aan kan om daar meer dan één keer per dag uit gehaald te worden. Om deze reden buidelen ouder en baby lang, als het mogelijk is minimaal een uur per keer. Op dit moment wordt er op tuinstoelen gebuideld, vanwege ruimtegebrek de meest praktische oplossing. De komende tijd wordt de NICU in het Radboudumc verbouwd om eenpersoonskamers te realiseren. Dit is hét moment om de huidige stoelen te vervangen!

Meer weten? Klik hier.


Waarom zo duur?

Een buidelstoel is een stoel die helemaal is in te stellen. Dit draagt bij aan comfort voor zowel baby als ouder. De stoelen dienen ook aan alle veiligheids- en hygiënemaatregelen te voldoen. Eén buidelstoel en privacy scherm kost daarom € 4.278,50.

Hoe?

Je kunt helpen door te doneren of je als vierdaagseloper aan te sluiten bij het team. Als teamlid loop je voor buidelstoelen door zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel en de actie onder de aandacht te brengen. In ruil hiervoor krijg je een teamshirt, iets lekkers onderweg en een aandenken.

View all
€10 23-11-2022 | 13:55
€15 10-09-2022 | 12:41
€25 29-08-2022 | 16:22 63 jaar geleden lag ik als veel te vroeg geboren baby (van een tweeling) 3 maanden in een couveuse. Ik draag graag bij aan veilige hechting van baby’s met hun ouders
€15 20-08-2022 | 16:57 Een mooi doel om voor te lopen tijdens de Vierdaagse. Onze vriende hebben net een kleinkind gekregen, wat te vroeg geboren is. De ouders maken nu dankbaar gebruik van een buidelstoel. In Berg en Dal zagen wij op de paarse polo van een fanatieke wandelaarster deze actie. Toeval bestaat niet!
€10 24-07-2022 | 11:20