Masterkoekies kookboek

from €15,000 (6%)

Het schisisteam van het Radboudumc is het project Masterkoekies kookboek gestart omdat er vanuit ouders en patiëntjes de vraag was hoe kinderen na een kaakoperatie voedzaam en toch lekker konden eten. Kinderen van rond de 10 jaar mogen gedurende de eerste zes weken na de kaakoperatie alleen maar zachte voeding eten en niets afbijten. Het bleek voor de ouders lastig om gerechten te maken die én voldoen aan de voorschriften én die de kinderen lekker vinden. En daarnaast ook nog variatie te hebben gedurende zes weken. 

Studenten van de Hogeschool voor Voeding en Diëtiek waren meteen erg enthousiast om mee te denken en helpen. We hebben ze buddy gemaakt van een kind en ouders, om vervolgens de kinderen vanaf de operatie 6 weken te volgen. Wat vinden ze lekker, wat kunnen ze zelf maken en voldoet dit dan ook aan de eisen post operatief. Hieruit zijn recepten gemaakt nu nog als webversie verkrijgbaar zijn. Dit kookboek is gevuld met een heleboel leuke, handige en vooral lekkere recepten die de kinderen makkelijk zelf kunt maken (met soms een beetje hulp van ouders of verzorgers). Nu is er inmiddels de wens om het receptenboek als écht kookboek met foto's uit te geven in een ringband zodat deze gemakkelijk hanteerbaar is tijdens het koken. 

Wanneer er voldoende geld verzameld is, zal het Masterkoekies Kookboek ook worden aangeboden aan alle andere schisisteams in Nederland. Zo kunnen veel meer kinderen en ouders gebruik maken van de lekkere recepten!

Help je mee de financiën voor dit kookboek te realiseren?