MRI-couveuse

Op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Amalia Kinderziekenhuis liggen kinderen die intensieve zorg en permanente bewaking nodig hebben. Deze kinderen zijn vaak te vroeg geboren; vanaf 24 weken, hebben aangeboren afwijkingen of zijn tijdens de bevalling in de problemen geraakt. De zorg die hier wordt geleverd is hooggespecialiseerd, technisch en van uiteenlopende casuïstiek; van extreme prematuren die soms niet meer dan 400 gram wegen tot complexe combinaties van aandoeningen.

Deze afdeling wil heel graag de beschiking hebben over een MRI-couveuse. 

Kwetsbare en te vroeg geboren baby's die een MRI-scan nodig hebben, worden nu in een vaccuüm matras gelegd en verschillende keren overgegtild voordat ze de MRI ingaan. Voor deze kwetsbare baby's is deze werkwijze zeker niet optimaal. Ze vinden het vaccuüm matras onprettig en worden onrustig. Met de MRI-transportcouveuse wordt het kindje al op de afdeling in deze couveuse gelegd en kan het blijven liggen als het de MRI ingaat. Hierdoor is het kindje veel rustiger en kunnen er sneller betere beelden worden gemaakt. Deze MRI-couveuse is een forse investering (€ 415.000), maar geeft baby's zoveel meer comfort en voorkomt afkoeling. 

 

Vergroot het comfort van kwetsbare baby's en draag ook bij aan de MRI-couveuse. 

View all
€25 09-04-2024 | 09:10
€15 05-04-2024 | 10:56
€25 28-03-2024 | 08:52 Wij zijn in verwachting van een kindje met een afwijkende NIPT-test. De onderzoeken in radboud vinden wij enorm waardevol.