Ontwikkelings- en speelmateriaal voor de allerkleinsten

Closed You can't donate or start fundraising anymore
Target reached
from €2,500 (218%)

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Dat verandert niet wanneer een kindje opgenomen wordt in het ziekenhuis. Voor kinderen is spelen een manier om de wereld te leren begrijpen. Je zou kunnen zeggen dat spel de taal van het kind is, spel is een uiting. Door middel van spelen ontwikkelt een kind zich steeds een stapje verder. Ieder stapje betekent dat een kindje er weer iets heeft bijgeleerd. Spelen is van belang voor de algehele ontwikkeling van het kind. Het stimuleert de fijne- en grove motoriek, de taalontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, de morele ontwikkeling en de creativiteit. Dit geldt zeker ook voor de kinderen in het Amalia kinderziekenhuis.

Ouders komen vaak onverwachts met hun kindje in het ziekenhuis terecht en hebben dergelijke materialen in de hectiek niet meegenomen van huis. Soms wonen ze verder weg en zijn dan niet in de gelegenheid deze op te halen.

In de loop der jaren zijn de babygyms en andere babymaterialen door zeer intensief gebruik versleten. Hierdoor lukt het de medewekers steeds vaker niet om dit spelmateriaal aan te kunnen bieden aan onze kinderen. Dit maakt niet alleen het werk voor de afdelingsmedewerkers lastig, maar het is ook niet goed voor de ontwikkeling van onze allerkleinste patientjes.

Help jij mee om de omgeving in het ziekenhuis ook voor de kleintjes zo comfortabel mogelijk te maken? Doneer dan nu voor speelgoed, een mobiel, babygym of wipstoel. 

Mede met dank aan de ouders van Febe hebben we diverse ontwikkelings- en speelmateriaal aan kunnen schaffen. Op dit moment kunnen we weer vooruit in het Amalia kinderziekenhuis.