Amalia kinderfonds

Een ziekenhuisopname van een kind is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel het kind als de ouders. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Dan is het fijn dat je op de beste zorg kunt rekenen in een ziekenhuis dat speciaal op kinderen en hun ouders is afgestemd: het Amalia Kinderziekenhuis.

Onderzoek in expertisegebieden
Het Amalia kinderfonds ondersteunt al die specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen in het Amalia Kinderziekenhuis. Bijvoorbeeld door geld in te zamelen om onderzoek te financieren. Onderzoek dat altijd doorgaat om de zorg voor kinderen te verbeteren. Onderzoek dat wordt gedaan in de drie expertisegebieden van het Amalia Kinderziekenhuis, namelijk Geboorte: moeder & kind, Traumazorg, Erfelijke en aangeboren aandoeningen en complexe zorg.

Kindvriendelijke omgeving
Daarnaast helpt het fonds om het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken. Zo kunnen kinderen de beste zorg ontvangen op een plek waar ze ondanks hun ziekte, ook gewoon kind kunnen zijn. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. En dit draagt bij aan het genezingsproces.

Klik hier en word Vriend van het Amalia kinderziekenhuis!
Je bent Vriend van het Amalia kinderziekenhuis door ons maandelijks of jaarlijks met een vast bedrag te steunen. Als Vriend houden we je op de hoogte van de projecten die jij met je bijdrage steunt. Daarnaast word jij automatische vriend voor het leven van onze patiënten die door jouw bijdrage een wat aangenamer verblijf bij ons hebben.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je familie, je klas, je sportteam, je collega's of vrienden. Kijk hieronder voor mooie voorbeelden van anderen.

Kom in actie!
Bekijk alle

Mooie resultaten

20-12-2024 | 17:08 Geplaatst op: Onderzoek naar slikken en kwijlen Speekselverlies kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven. Het speekselcontroleteam van het Radboudumc zet zich daarom al 25 jaar in voor zorg die zowel kind- als gezinsgericht is. Hierbij wordt niet uitsluitend gekeken naar objectieve metingen, zoals de hoeveelheid geproduceerd speeksel, maar ook naar de subjectieve ervaring van kinderen en ouders met betrekking tot speekselverlies en de invloed daarvan op hun dagelijkse activiteiten.In dit onderzoek, waar 48 kinderen met een cerebrale parese of ontwikkelingsachterstand aan deelnamen, is een geïndividualiseerde uitkomstmaat voor speekselverlies ontwikkelt. Het onderzoek heeft aangetoond dat geïndividualiseerd meten, waarbij de behoeften en perspectieven van het kind en gezin centraal staan, haalbaar en effectief is bij kinderen met speekselverlies. Deze benadering vormt een waardevolle en unieke toevoeging aan de werkwijze van ons speekselcontroleteam, waardoor we nog beter kunnen inspelen op wat écht belangrijk is voor het kind en gezin. Door deze focus op maatwerk wordt niet alleen de evaluatie van speekselverlies verbeterd, maar wordt ook een brug geslagen naar zorg die meer aansluit bij de dagelijkse realiteit van onze doelgroep.Dit belangrijke inzicht is mede mogelijk gemaakt door uw donatie. Nogmaals dank hiervoor.PS. Foto uit beeldbank Radboudumc.
Lees meer
Bekijk alle
€ 52,50

Angela

30-12-2024 | 16:58 Aan: Geef je mij een knuffel? Sinds kort komen we met regelmaat in de polikliniek van het ziekenhuis en zag deze actie daar hangen. Wat een prachtig initiatief is dit. Toen ik 11 was (in 1991) voelde ik me erg eenzaam op een eenpersoonskamer in het ziekenhuis en waarschijnlijk had een konijn mijn weken alleen minder intens kunnen maken. Zo fijn dat kinderen nu zoiets kunnen ontvangen. Daarom steun ik graag.